Stołówka
Kontakt telefoniczny - tel. 32 797 71 50 Intendentka Sylwia Sakrajecka
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:
W przedszkolu:
- śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
- obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
- podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00
W szkole:
- obiad dla uczniów szkoły - godz. 11:30
- obiad dla uczniów szkoły - godz. 12:35
Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły i szatni przedszkolnej.
Poniżej - Zarządzenie nr 13/2024 Dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Studzienicach z dnia 21 sierpnia 2024 r. w sprawie warunków korzystania ze stołówki szkolnej, w tym wysokości opłat za posiłki w Zespole Szkolno-Przedszkolnego w Studzienicach
JADŁOSPIS
Piątek 13.06.2025
Śniadanie: pieczywo mieszane z pastą jajeczną(1,2,5,7), herbata owocowa, *rzodkiewka
Obiad: zupa serowa z grzankami(1,3,5), ryba miruna z ziemniakami i kapustą kiszoną(1,2,5,6), kompot/woda
Podwieczorek: ciasteczko owsiane z żurawiną
Poniedziałek 16.06.2025
Śniadanie: chleb zwykły- orkiszowy, kiełbasa na gorąco z ketchupem dla dzieci(1,2,4,5), kawa zbożowa, *ogórek małosolny
Obiad: kapuśniak (1,3,5), grysik z sosem truskawkowym (1,5), kompot/woda +
Podwieczorek: bułka grahamka z szynką z indyka i serem żółtym (1,2,5)
Wtorek 17.06.2025
Śniadanie: zupa mleczna- owsianka(1, 5), chleb z polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, *winogrona
Obiad: rosół na wywarze mięsno- warzywnym z makaronem (1,3,5), kotlet drobiowy z młodymi ziemniaczkami i bukietem warzyw(1,2,4,5), kompot/woda +OWOCE
Podwieczorek: kisiel z rurką suchą (5)
Środa 18.06.2025
Śniadanie: szwedzki stół: chleb z masłem, szynka wiejska, jajko, pomidor koktajlowy i sałata zielona(1,2,5,7), *brzoskwinia
Obiad: zupa pomidorowa(1,2,3,5), potrawka meksykańska z bułką(1,2,5), kompot/woda +
Podwieczorek: wek dżemem niskosłodzonym(1,2,5)
Czwartek 19.06.2025
Boże Ciało- dzień wolny
Piątek 20.06.2025
Śniadanie: pieczywo mieszane z pastą śledziową(1,2,5,6,7), herbata owocowa, *rzodkiewka
Obiad: zupa jarzynowa(1,3,5), naleśniki(1,2,5), kompot/woda
Podwieczorek: kajzerka z pomidorem (1,2,5)
Istnieje możliwość zmiany.
Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);
musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)
*przekąska pomiędzy posiłkami
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W roku szkolnym 2024/25 bierzemy udział w "Programie dla szkół" realziowanym przez Agencję Rynku Rolnego.
Dzieciom uczestniczącym w „Programie dla szkół” w trakcie wybranych tygodni roku szkolnego udostępnia się bezpłatnie co najmniej 3 razy w tygodniu:
- świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia),
- mleko i produkty mleczne.
Asortyment produktów dostępnych w Programie jest szeroki, tj. dzieci mogą otrzymać jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, soki, marchewki, rzodkiewki, paprykę słodką, kalarepę, pomidorki, a także mleko białe, serki twarogowe, jogurty i kefiry naturalne. Katalog produktów w ramach Programu w roku szkolnym określa Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w rozporządzeniu.
Ponadto, w ramach Programu dzieci uczestniczą także w specjalnych zajęciach edukacyjnych realizowanych zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej.
Głównym celem „Programu dla szkół” jest kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych dzieci, poprzez zwiększenie spożycia owoców, warzyw oraz mleka i produktów mlecznych w codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez realizowane działania edukacyjne w ramach Programu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------