Stołówka
Kontakt telefoniczny - tel. 32 797 71 50 Intendentka Sylwia Sakrajecka
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:
W przedszkolu:
- śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
- obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
- podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00
W szkole:
- obiad dla uczniów szkoły - godz. 11:30
- obiad dla uczniów szkoły - godz. 12:35
Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły i szatni przedszkolnej.
Poniżej - Zarządzenie nr 13/2024 Dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Studzienicach z dnia 21 sierpnia 2024 r. w sprawie warunków korzystania ze stołówki szkolnej, w tym wysokości opłat za posiłki w Zespole Szkolno-Przedszkolnego w Studzienicach
JADŁOSPIS
Poniedziałek 19.05.2025
Śniadanie: bułka kajzerka z żółtym serem(1,2), kakao, *rzodkiew biała
Obiad: zupa ogórkowa (1,3,5), grysik z sosem owocowym (1,5), kompot/woda
Podwieczorek: wek z pomidorkiem koktajlowym, jabłko
Wtorek 20.05.2025
Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem (1),chleb z szynką z indyka i ogórkiem zielonym(1,2,5), herbata z cytryną, *morela
Obiad: rosół na wywarze mięsno- warzywnym z makaronem(1,2,3,5), kotlet w płatkach z ziemniakami puree i marchewką mini(1,2,4,5), , kompot/woda
Podwieczorek: koktajl owocowy z chrupkami kukurydzianymi
Środa 21.05.2025
Śniadanie: szwedzki stół: szynka wiejska, rzodkiewka, jajko, rukola(1,2,5), herbata wieloowocowa, *ananas
Obiad: krem cebulowo- porowy, gołąbki w sosie pomidorowym (1,2,5), kompot/woda
Podwieczorek: mus owocowy z talarkami maślanymi(1,2,5)
Czwartek 22.05.2025
Śniadanie: strucla z dżemem truskawkowym niskosłodzonym(1,2,5), mleko(1), *rodzynki
Obiad: rosół na wywarze mięsno- warzywnym z lanym ciastem(1,2,3,5), gulasz wieprzowy z kaszą bulgur i ogórkiem kiszonym (1,4,5) kompot/woda
Podwieczorek: arbuz z biszkoptami (1,2,5)
Piątek 23.05.2025
Śniadanie: chleb zwykły/ graham (1,2,5,7) z pastą z tuńczyka(2,6), herbata malinowa, *jabłko
Obiad: zupa szpinakowa z grzankami(1,3,5), jajko sadzone z ziemniakami puree i mizerią(1,2,5), kompot/woda
Podwieczorek: drożdżówka z rabarbarem i kruszonką- wyrób własny
Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);
musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)
*przekąska pomiędzy posiłkami
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W roku szkolnym 2024/25 bierzemy udział w "Programie dla szkół" realziowanym przez Agencję Rynku Rolnego.
Dzieciom uczestniczącym w „Programie dla szkół” w trakcie wybranych tygodni roku szkolnego udostępnia się bezpłatnie co najmniej 3 razy w tygodniu:
- świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia),
- mleko i produkty mleczne.
Asortyment produktów dostępnych w Programie jest szeroki, tj. dzieci mogą otrzymać jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, soki, marchewki, rzodkiewki, paprykę słodką, kalarepę, pomidorki, a także mleko białe, serki twarogowe, jogurty i kefiry naturalne. Katalog produktów w ramach Programu w roku szkolnym określa Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w rozporządzeniu.
Ponadto, w ramach Programu dzieci uczestniczą także w specjalnych zajęciach edukacyjnych realizowanych zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej.
Głównym celem „Programu dla szkół” jest kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych dzieci, poprzez zwiększenie spożycia owoców, warzyw oraz mleka i produktów mlecznych w codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez realizowane działania edukacyjne w ramach Programu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------