Stołówka
Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Kontakt telefoniczny - tel. 32 797 71 50 Intendentka Sylwia Sakrajecka
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:
W przedszkolu:
- śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
- obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
- podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00
W szkole:
- obiad dla uczniów szkoły - godz. 11:30
- obiad dla uczniów szkoły - godz. 12:35
Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły i szatni przedszkolnej.
Poniżej - Zarządzenie nr 13/2024 Dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Studzienicach z dnia 21 sierpnia 2024 r. w sprawie warunków korzystania ze stołówki szkolnej, w tym wysokości opłat za posiłki w Zespole Szkolno-Przedszkolnego w Studzienicach
JADŁOSPIS
Piątek 29.11.2024
Śniadanie: chleb zwykły/ orkiszowy z pastą z łososia (1,2,5), herbata z owoców leśnych,*pomarańcza
Obiad: zupa jarzynowa z brukselką (1,3,5), ryż na mleku z musem jabłkowym(1); kompot
Podwieczorek: grahamka z pomidorem i ogórkiem zielonym
Poniedziałek 02.12.2024
Śniadanie: chleb zwykły/wieloziarnisty z pastą z avocado(1,2,5), herbata owocowa, *jabłko
Obiad: zupa ogórkowa (1,3), makaron Penne z kurczakiem w sosie szpinakowym(1,2,5), kompot/woda
Podwieczorek: ciasto marchewkowe- wyrób własny(1,2,5)
Wtorek 03.12.2024
Śniadanie: grahamka z szynką, żółtym serem i rzodkiewką(1,5), kawa zbożowa, *mandarynka
Obiad: rosół na wywarze mięsno- warzywnym z makaronem(1,2,3), pieczeń wieprzowa, kluski śląskie, kapusta czerwona (1,2,5), kompot/woda
Podwieczorek: banan z ciasteczkami
Środa 04.12.2024
Śniadanie: pieczywo mieszane, kiełbaska na gorąco, pomidorek koktajlowy, ogórek kiszony(1,2,5), herbata owocowa, *pomarańcza
Obiad: krem z dyni-przedszkole(1,3), fasolka po bretońsku z bułką (1,2,5), kompot/woda
Podwieczorek: rogal z dżemem niskosłodzonym
Czwartek 05.12.2024
Śniadanie: zupa mleczna z zacierką(1,5),chleb z masłem, herbata z cytryną *żurawina
Obiad: rosół na wywarze mięsno- warzywnym z lanym ciastem(1,2,3,5), udko z kurczaka z ziemniakami puree i surówką z kapusty pekińskiej (1,2,5) kompot/woda
Podwieczorek: koktajl
Piątek 06.12.2024
Śniadanie: chleb zwykły/ orkiszowy z jajecznicą ze szczypiorkiem (1,2,5), herbata z owoców leśnych,*gruszka
Obiad: zupa kalafiorowa (1,3,5), grysik z cukrem trzcinowym i cynamonem(1); kompot, + niespodzianka od Mikołaja
Podwieczorek: mus owocowy
Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);
musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)
*przekąska pomiędzy posiłkami
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W roku szkolnym 2023/24 bierzemy udział w "Programie dla szkół" realziowanym przez Agencję Rynku Rolnego.
Dzieciom uczestniczącym w „Programie dla szkół” w trakcie wybranych tygodni roku szkolnego udostępnia się bezpłatnie co najmniej 3 razy w tygodniu:
- świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia),
- mleko i produkty mleczne.
Asortyment produktów dostępnych w Programie jest szeroki, tj. dzieci mogą otrzymać jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, soki, marchewki, rzodkiewki, paprykę słodką, kalarepę, pomidorki, a także mleko białe, serki twarogowe, jogurty i kefiry naturalne. Katalog produktów w ramach Programu w roku szkolnym określa Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w rozporządzeniu.
Ponadto, w ramach Programu dzieci uczestniczą także w specjalnych zajęciach edukacyjnych realizowanych zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej.
Głównym celem „Programu dla szkół” jest kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych dzieci, poprzez zwiększenie spożycia owoców, warzyw oraz mleka i produktów mlecznych w codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez realizowane działania edukacyjne w ramach Programu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!
- Kanapki klasy III - 21.01.2016r.
- Warzywa i owoce wokół nas klasy I - 23.11.2015r.
- Zdrowo jem, jestem zdrów IIb - 27.10.2015r.
- Wiem, co jest zdrowe w IIa - 20.10.2015r.
- Motylki robią sok owocowo - warzywny - 08.10.2015r.
- Owocowy dzień w przedszkolu - dzień gruszki - 02.10.2015r.
- Owocowe szaszłyki w przedszkolu - 24.09.2015r.
- Klasa Ib piecze rogaliki drożdżowe - 15.05.2015r.
- Pieczenie rogalików w klasie Ia - 13.05.2015r.
- Wycieczka klasy II do Chlebowej chaty - 12.05.2015r.
- Przygotowujemy tradycyjne makówki pod kierunkiem Pani Sołtys - 9.12.2014r.
- Dzień zdrowego śniadania - 4.11.2014r.
- Wycieczka klasy II do gospodarstwa specjalizujacego sie w produkcji marchwi - 25.09.2014r.
- Pieczenie chleba w kalsie III - 24.09.2014r.
- Zdrowa sałatka jarzynowa klasy II - 22.09.2014r.
- Przedszkolaki robią sałatkę owocową
- Sałatki pierwszoklasistów
- Sałatki owocowe klasy II
- Klas III przygotowuje zdrowe sałatki
- Zdrowe przedszkole
- Poznajemy zdrowotne i lecznicze właściwości miodu
- Potrafimy upiec pyszne ciasteczka
- Odwiedzamy DANONE
- Świetnie gotujemy - sukces naszych uczennic w konkursie "Mała Chochla"
Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH