Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.

Kontakt telefoniczny - tel. 32 797 71 50 Intendentka Sylwia Sakrajecka


Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

W przedszkolu:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

W szkole:

  • obiad dla uczniów szkoły - godz. 11:30
  • obiad dla uczniów szkoły - godz. 12:35

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły i szatni przedszkolnej.

Poniżej - Zarządzenie nr 13/2024 Dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Studzienicach z dnia 21 sierpnia 2024 r. w sprawie warunków korzystania ze stołówki szkolnej, w tym wysokości opłat za posiłki w Zespole Szkolno-Przedszkolnego w Studzienicach 

JADŁOSPIS

 

Poniedziałek 21.10.2024

Śniadanie: pieczywo mieszane z szynką gotowaną, żółtym serem i rukolą (1,5),herbata *gruszka
Obiad: krem z zielonego groszku(1,3,5)z groszkiem ptysiowym, makaron Penne z kurczakiem i sosem szpinakowym(1,5), kompot/woda
Podwieczorek: budyń z malinami (1)

Wtorek 22.10.2024

Śniadanie: owsianka (1), chleb z masłem,*pomarańcza
Obiad: rosół na wywarze mięsno- warzywnym z ryżem(1,2,3,5), eskalopki z ziemniakami puree i surówką z marchewki(1,2,5), kompot/woda
Podwieczorek: smothee z granolą (1)

Środa 23.10.2024

Śniadanie: szwedzki stół: polędwica z indyka, jajko, ogórek zielony(1,2,5) herbata, *papryka
Obiad: grochówka(1,3), naleśniki z dżemem niskosłodzonym (1,2,5), kompot/woda
Podwieczorek: banan

Czwartek 24.10.2024

Śniadanie: chleb zwykły/ orkiszowy z almette(1,5), kakao, *winogrona
Obiad: bogracz z kluseczkami(1,2,5), kompot/woda + niespodzianka
Podwieczorek: wek z szynką kruchą i pomidorkiem koktajlowym

Piątek 25.10.2024

Śniadanie: pieczywo mieszane z pastą z avocado (1,2,5), herbata owocowa,*nektarynka
Obiad: zupa serowa (1,3,5), łosoś na parze z ziemniakami i bukietem warzyw(1,6); kompot
Podwieczorek: muffinki

 

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);

musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

*przekąska pomiędzy posiłkami

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2023/24 bierzemy udział w "Programie dla szkół" realziowanym przez Agencję Rynku Rolnego.

Dzieciom uczestniczącym w „Programie dla szkół” w trakcie wybranych tygodni roku szkolnego udostępnia się bezpłatnie co najmniej 3 razy w tygodniu:

  • świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia),
  • mleko i produkty mleczne.

Asortyment produktów dostępnych w Programie jest szeroki, tj. dzieci mogą otrzymać jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, soki, marchewki, rzodkiewki, paprykę słodką, kalarepę, pomidorki, a także mleko białe, serki twarogowe, jogurty i kefiry naturalne. Katalog produktów w ramach Programu w roku szkolnym określa Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w rozporządzeniu.

Ponadto, w ramach Programu dzieci uczestniczą także w specjalnych zajęciach edukacyjnych realizowanych zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej.

Głównym celem „Programu dla szkół” jest kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych dzieci, poprzez zwiększenie spożycia owoców, warzyw oraz mleka i produktów mlecznych w codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez realizowane działania edukacyjne w ramach Programu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!

Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH

Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!