Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.

Kontakt telefoniczny - tel. 32 797 71 50 Intendentka Sylwia Sakrajecka


Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

W przedszkolu:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

W szkole:

  • obiad dla uczniów szkoły - godz. 11:30
  • obiad dla uczniów szkoły - godz. 12:35

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły i szatni przedszkolnej.

Poniżej - Zarządzenie nr 13/2024 Dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Studzienicach z dnia 21 sierpnia 2024 r. w sprawie warunków korzystania ze stołówki szkolnej, w tym wysokości opłat za posiłki w Zespole Szkolno-Przedszkolnego w Studzienicach 

JADŁOSPIS

Poniedziałek 20.01.2025

Śniadanie: pieczywo mieszane z szynką, pomidorem i mozzarellą(1,2,5), herbata malinowa *morele suszone
Obiad: żur biały (1,3,5), pierogi z mięsem(1,2,5), kompot/woda
Podwieczorek: koktajl owocowy z paluchem kukurydzianym

Wtorek 21.01.2025

Śniadanie: kajzerka z żółtym serem(1,5), kakao, *mandarynka
Obiad: rosół na wywarze mięsno- warzywnym z ryżem(1,2,3), kotlet w płatkach, ziemniaki puree, fasolka szparagowa (1,4,5), kompot/woda
Podwieczorek: banan

Środa 22.01.2025

Śniadanie: chleb zwykły/ 7 ziaren, (1,2,5), twarożek waniliowy, herbata z cytryną, *jabłko
Obiad: fasolka po bretońsku z bułką(1,5), soczek owocowy
Podwieczorek: muffinki

Czwartek 23.01.2025

Śniadanie: zupa mleczna- grysik, chleb z masłem, *kiwi
Obiad: rosół na wywarze mięsno- warzywnym z makaronem(1,2,3,5), potrawka z ryżem i warzywami na parze(1,2,5) kompot/woda
Podwieczorek: kisiel z wafelkiem

Piątek 24.01.2025

Śniadanie: chleb zwykły/ graham(1,2,5), jajko, papryka, ogórek, herbata z owoców leśnych,*pomarańcza
Obiad: zupa serowa (1,3,5), ryba soute, ziemniaki i surówka z kapusty kiszonej (1,2,6), kompot/woda
Podwieczorek: ciastko kruche z sokiem marchewkowym

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);

musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

*przekąska pomiędzy posiłkami

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2024/25 bierzemy udział w "Programie dla szkół" realziowanym przez Agencję Rynku Rolnego.

Dzieciom uczestniczącym w „Programie dla szkół” w trakcie wybranych tygodni roku szkolnego udostępnia się bezpłatnie co najmniej 3 razy w tygodniu:

  • świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia),
  • mleko i produkty mleczne.

Asortyment produktów dostępnych w Programie jest szeroki, tj. dzieci mogą otrzymać jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, soki, marchewki, rzodkiewki, paprykę słodką, kalarepę, pomidorki, a także mleko białe, serki twarogowe, jogurty i kefiry naturalne. Katalog produktów w ramach Programu w roku szkolnym określa Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w rozporządzeniu.

Ponadto, w ramach Programu dzieci uczestniczą także w specjalnych zajęciach edukacyjnych realizowanych zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej.

Głównym celem „Programu dla szkół” jest kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych dzieci, poprzez zwiększenie spożycia owoców, warzyw oraz mleka i produktów mlecznych w codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez realizowane działania edukacyjne w ramach Programu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!