Stołówka

Kontakt telefoniczny - tel. 32 797 71 50 Intendentka Sylwia Sakrajecka


Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

W przedszkolu:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

W szkole:

  • obiad dla uczniów szkoły - godz. 11:30
  • obiad dla uczniów szkoły - godz. 12:35

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły i szatni przedszkolnej.

Poniżej - Zarządzenie nr 13/2024 Dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Studzienicach z dnia 21 sierpnia 2024 r. w sprawie warunków korzystania ze stołówki szkolnej, w tym wysokości opłat za posiłki w Zespole Szkolno-Przedszkolnego w Studzienicach 

JADŁOSPIS

 Piątek 6.06.2025

Śniadanie: pieczywo mieszane z pastą z makreli(1,2,5,7), herbata owocowa, *rzodkiewka
Obiad: zupa jarzynowa(1,3,5), placki z sera(1,2,5), kompot/woda
Podwieczorek: wek z pasztem i ogórkiem małosolnym

Poniedziałek 9.06.2025

Śniadanie: pieczywo mieszane z szynką podsuszaną, ogórkiem i papryką(1,2,5,7), kakao, *jabłko czerwona
Obiad: zupa ogórkowa (1,3,5), ryż z jabłkami prażonymi (1), kompot/woda
Podwieczorek: wek z pomidorem i szczypiorkiem

Wtorek 10.06.2025

Śniadanie: bułka maślana z miodem(1,2,5), herbata z cytryną, *truskawki
Obiad: rosół na wywarze mięsno- warzywnym z makaronem (1,3,5), pulpety drobiowo- wieprzowe z młodymi ziemniaczkami i buraczkami(1,2,4,5), kompot/woda
Podwieczorek: koktajl owocowy z wafelkiem

Środa 11.06.2025

Śniadanie: chleb zwykły/ graham(1,2,5,7)z twarożkiem na słodko, *brzoskwinia
Obiad: krupnik(1,2,3,5), spaghetti z sosem mięsno- warzywnym(1,2,5), kompot/woda +SOK
Podwieczorek: ciasto czekoladowe(1,2,5)

Czwartek 12.06.2025

Śniadanie: kółeczka miodowo- zbożowe na mleku(1), chleb z masłem szynką drobiową i żółtym serem (1,2,5), *borówki
Obiad: rosół na wywarze mięsno- warzywnym z lanym ciastem(1,2,3,5), dewolajki z ziemniaczkami i surówką z marchewki (1,4,5) kompot/woda
Podwieczorek: Actimel

Piątek 13.06.2025

Śniadanie: pieczywo mieszane z pastą jajeczną(1,2,5,7), herbata owocowa, *rzodkiewka
Obiad: zupa serowa z grzankami(1,3,5), ryba miruna z ziemniakami i kapustą kiszoną(1,2,5,6), kompot/woda
Podwieczorek: ciasteczko owsiane z żurawiną

Istnieje możliwość zmiany. 

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);

musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

*przekąska pomiędzy posiłkami

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2024/25 bierzemy udział w "Programie dla szkół" realziowanym przez Agencję Rynku Rolnego.

Dzieciom uczestniczącym w „Programie dla szkół” w trakcie wybranych tygodni roku szkolnego udostępnia się bezpłatnie co najmniej 3 razy w tygodniu:

  • świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia),
  • mleko i produkty mleczne.

Asortyment produktów dostępnych w Programie jest szeroki, tj. dzieci mogą otrzymać jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, soki, marchewki, rzodkiewki, paprykę słodką, kalarepę, pomidorki, a także mleko białe, serki twarogowe, jogurty i kefiry naturalne. Katalog produktów w ramach Programu w roku szkolnym określa Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w rozporządzeniu.

Ponadto, w ramach Programu dzieci uczestniczą także w specjalnych zajęciach edukacyjnych realizowanych zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej.

Głównym celem „Programu dla szkół” jest kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych dzieci, poprzez zwiększenie spożycia owoców, warzyw oraz mleka i produktów mlecznych w codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez realizowane działania edukacyjne w ramach Programu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!