Stołówka
Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Kontakt telefoniczny - tel. 32 797 71 50 Intendentka Sylwia Sakrajecka
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:
W przedszkolu:
- śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
- obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
- podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00
W szkole:
- obiad dla uczniów szkoły - godz. 11:30
- obiad dla uczniów szkoły - godz. 12:35
Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły i szatni przedszkolnej.
Poniżej - Zarządzenie nr 13/2024 Dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Studzienicach z dnia 21 sierpnia 2024 r. w sprawie warunków korzystania ze stołówki szkolnej, w tym wysokości opłat za posiłki w Zespole Szkolno-Przedszkolnego w Studzienicach
JADŁOSPIS
Poniedziałek 18.11.2024
Śniadanie: tosty z szynką i żółtym serem (1,2,5), herbata malinowa, *ogórek kiszony
Obiad: żurek biały (1,2,3,5), pierogi z owocami(1,2,5), kompot/woda
Podwieczorek: wek z ogórkiem i pomidorkiem koktajlowym(1,5)
Wtorek 19.11.2024
Śniadanie: chleb zwykły/ wieloziarnisty z masłem i miodem, herbata z cytryną, herbata *mandarynka
Obiad: rosół na wywarze mięsno- warzywnym z makaronem(1,2,3,5), polędwiczki wieprzowe z ziemniakami puree i czerwoną kapustą (1,5), kompot/woda
Podwieczorek: budyń
Środa 20.11.2024
Śniadanie: pieczywo mieszane z pastą z makreli(1,2,5), herbata owocowa, *śliwka
Obiad: krem z cukinii (przedszkole),(1,3,5), pizza wyrób własny- na prośbę samorządu uczniowskiego (1,2,5), +Actimel
Podwieczorek: strucla z dżemem
Czwartek 21.11.2024
Śniadanie: zupa mleczna z kaszą manną, chleb z masłem polędwicą drobiową i papryką, herbata*banan
Obiad: rosół na wywarze mięsno- warzywnym z lanym ciastem(1,2,5), eskalopki z ziemniakami i marchewką z groszkiem (1,2,5) kompot/woda
Podwieczorek: galaretka z wafelkiem
Piątek 22.11.2024
Śniadanie: chleb zwykły/ orkiszowy z pomidorem i szczypiorkiem (1,2,5), kakao,*pomarańcza
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem (1,3,5), jajko sadzone, ziemniaki i mizeria(1,2,5); kompot
Podwieczorek: ciasto czekoladowe- wyrób własny
Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);
musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)
*przekąska pomiędzy posiłkami
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W roku szkolnym 2023/24 bierzemy udział w "Programie dla szkół" realziowanym przez Agencję Rynku Rolnego.
Dzieciom uczestniczącym w „Programie dla szkół” w trakcie wybranych tygodni roku szkolnego udostępnia się bezpłatnie co najmniej 3 razy w tygodniu:
- świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia),
- mleko i produkty mleczne.
Asortyment produktów dostępnych w Programie jest szeroki, tj. dzieci mogą otrzymać jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, soki, marchewki, rzodkiewki, paprykę słodką, kalarepę, pomidorki, a także mleko białe, serki twarogowe, jogurty i kefiry naturalne. Katalog produktów w ramach Programu w roku szkolnym określa Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w rozporządzeniu.
Ponadto, w ramach Programu dzieci uczestniczą także w specjalnych zajęciach edukacyjnych realizowanych zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej.
Głównym celem „Programu dla szkół” jest kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych dzieci, poprzez zwiększenie spożycia owoców, warzyw oraz mleka i produktów mlecznych w codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez realizowane działania edukacyjne w ramach Programu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!
- Kanapki klasy III - 21.01.2016r.
- Warzywa i owoce wokół nas klasy I - 23.11.2015r.
- Zdrowo jem, jestem zdrów IIb - 27.10.2015r.
- Wiem, co jest zdrowe w IIa - 20.10.2015r.
- Motylki robią sok owocowo - warzywny - 08.10.2015r.
- Owocowy dzień w przedszkolu - dzień gruszki - 02.10.2015r.
- Owocowe szaszłyki w przedszkolu - 24.09.2015r.
- Klasa Ib piecze rogaliki drożdżowe - 15.05.2015r.
- Pieczenie rogalików w klasie Ia - 13.05.2015r.
- Wycieczka klasy II do Chlebowej chaty - 12.05.2015r.
- Przygotowujemy tradycyjne makówki pod kierunkiem Pani Sołtys - 9.12.2014r.
- Dzień zdrowego śniadania - 4.11.2014r.
- Wycieczka klasy II do gospodarstwa specjalizujacego sie w produkcji marchwi - 25.09.2014r.
- Pieczenie chleba w kalsie III - 24.09.2014r.
- Zdrowa sałatka jarzynowa klasy II - 22.09.2014r.
- Przedszkolaki robią sałatkę owocową
- Sałatki pierwszoklasistów
- Sałatki owocowe klasy II
- Klas III przygotowuje zdrowe sałatki
- Zdrowe przedszkole
- Poznajemy zdrowotne i lecznicze właściwości miodu
- Potrafimy upiec pyszne ciasteczka
- Odwiedzamy DANONE
- Świetnie gotujemy - sukces naszych uczennic w konkursie "Mała Chochla"
Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH