Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla uczniów klas I - III - godz. 11:30
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • obiad dla uczniów klas IV - VI - godz. 12:35
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły.

JADŁOSPIS

 Istnieje możliwość zmiany jadłospisu w razie niedostępności danego produktu.

Poniedziałek 13.11.17
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z polędwicą sopocką(1,5).
Obiad: grochówka, grysik z truskawkami(1,3,5), kompot.
Podwieczorek: wek z masłem(1,5), jabłko.
Wtorek 14.11.17
Śniadanie: herbata owocowa, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad: rosół z makaronem, pieczeń, ziemniaki, buraki (2,3,5), kompot.
Podwieczorek: kisiel ciasteczka zbożowe (5).
Środa 15. 11 17
Śniadanie: herbata, bułka z dżemem niskosłodzonym(1,5).
Obiad: zupa pomidorowa, placki ziemniaczane ze śmietaną(1,2,3), mandarynka.
Podwieczorek: rogal z masłem(1,5).
Czwartek 16.11.17
Śniadanie: kawa zbożowa, bułka maślana(1,5).
Obiad: rosół z lanym ciastem, gulasz z kaszą, ogórek(2,3,5), kompot.
Podwieczorek: jabłko, gruszka, śliwka.
Piątek 17.11.17
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z pastą z jaj(1,2,5).
Obiad: zupa jarzynowa, naleśniki z dżemem(1,2,3,5), kompot.
Podwieczorek: chleb z rzodkiewką(1).
Poniedziałek 20.11.17
Śniadanie: herbata, kanapki z pomidorem, ogórkiem zielonym(1,5).
Obiad: bogracz z bułką(2,5).
Podwieczorek: banan.
Wtorek 21.11.17
Śniadanie: herbata, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad : rosół z zacierką, kotlet, ziemniaki, marchewka z groszkiem(2,3), kompot.
Podwieczorek: galaretka, paluch kukurydziany.
Środa 22.11.17
Śniadanie: herbata, pieczywo mieszane z twarożkiem(1,5).
Obiad: krupnik, jajko sadzone, ziemniaki, mizeria(2,3,5).
Podwieczorek: babka(2).
Czwartek 23.11.17
Śniadanie: kakao, bułka z serem(1,5).
Obiad: rosół z makaronem, klops w sosie, ziemniaki, kapusta czerwona(2,3,5), kompot.
Podwieczorek: actimel, krakersy.
Piątek 24.11.17
Śniadanie: herbata, kanapki z pastą z makreli(1,5,6).
Obiad: zupa ogórkowa, ryż z jabłkami, kompot(1,3,5).
Podwieczorek: drożdżówka(5).

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);
musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2017/2018 bierzemy udział w programach unijnych realziowanych przez Agencję Rynku Rolnego:

  • Owoce i warzywa w szkole - dla klas I - V - Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym.
  • Mleko w szkole - dla klas I - V - Celem programu „Mleko w szkole” jest kształtowanie wśród dzieci i młodzieży dobrych nawyków żywieniowych poprzez promowanie spożycia mleka i przetworów mlecznych.

Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!

Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarządzenie w sprawie opłat za posiłki
Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!