Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla uczniów klas I - III - godz. 11:30
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • obiad dla uczniów klas IV - VI - godz. 12:35
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły.

JADŁOSPIS

 Istnieje możliwość zmiany jadłospisu w razie niedostępności danego produktu.

Poniedziałek 22.01.18
Śniadanie: herbata z cytryną, kiełbasa na gorąco, chleb z masłem(1,4,5).
Obiad: żurek, kluski na parze z sosem truskawkowym(1,2,3), kompot.
Podwieczorek: wek z masłem(1,5), jabłko.

Wtorek 23.01.18
Śniadanie: herbata owocowa, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad: rosół z makaronem, pieczeń drobiowa, ziemniaki, kapusta czerwona(3,5), kompot.
Podwieczorek: galaretka, paluch kukurydziany.

Środa 24.01.18
Śniadanie: herbata, kanapki z twarożkiem(1,5).
Obiad: zupa pomidorowa, knedle z truskawkami(1,2,3).
Podwieczorek: kanapki z ogórkiem zielonym(1,5).

Czwartek 25.01.18
Śniadanie: kakao, rogal z masłem(1,5).
Obiad: rosół z lanym ciastem, gulasz z kluskami, buraki(2,3,5), kompot.
Podwieczorek: owoce: banan, jabłko, kiwi.

Piątek 26.01.18
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z ogórkiem, rzodkiewką(1,5).
Obiad: barszcz zabielany, paluszki rybne,ziemniaki, marchewka, mini(1,2,3,6), kompot.
Podwieczorek: jogurt, ciasteczka zbożowe(1).

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);
musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

 

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2017/2018 bierzemy udział w programach unijnych realziowanych przez Agencję Rynku Rolnego:

  • Owoce i warzywa w szkole - dla klas I - V - Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym.
  • Mleko w szkole - dla klas I - V - Celem programu „Mleko w szkole” jest kształtowanie wśród dzieci i młodzieży dobrych nawyków żywieniowych poprzez promowanie spożycia mleka i przetworów mlecznych.

Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!

Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarządzenie w sprawie opłat za posiłki
Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!