Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla uczniów klas I - III - godz. 11:30
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • obiad dla uczniów klas IV - VI - godz. 12:35
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły.

JADŁOSPIS

Poniedziałek 10.12.18
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z szynką(1,4,5).
Obiad: kapuśniak, makaron z masłem i serem(1,2,3,5), kompot.
Podwieczorek: wek z masłem, jabłko(1,5).
Wtorek 11.12.18
Śniadanie: herbata owocowa, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad: rosół z zacierką, kotlet, ziemniaki, surówka z marchewki(2,3,5), kompot.
Podwieczorek: galaretka, paluch kukurydziany.
Środa 12.12.18
Śniadanie: herbata z cytryną, pieczywo mieszane z twarożkiem(1,5).
Obiad: zupa jarzynowa, leczo z bułką(2,5), kompot.
Podwieczorek: babka(2,5).
Czwartek 13.12.18
Śniadanie: kawa zbożowa, bułka maślana(1,5).
Obiad: rosół z makaronem, gulasz z kaszą, ogórek(2,3,5), kompot.
Podwieczorek: owoce: banan, mandarynka.
Piątek 14.12.18
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z miodem(2,5).
Obiad: zupa serowa, kotlet ziemniaczany z sosem pieczarkowym, surówka(1,2,3), kompot.
Podwieczorek: jogurt, biszkopt(1,5).
Poniedziałek 17.12.18
Śniadanie: herbata z cytryną, kiełbasa na gorąco, chleb z masłem(1,5).
Obiad: żurek, placki z sera(1,3,5)kompot.
Podwieczorek: kanapki z ogórkiem zielonym.
Wtorek 18.12.18
Śniadanie: herbata owocowa, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad: rosół z ryżem, eskalopki, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej(3,5), kompot.
Podwieczorek: kisiel, ciasteczka zbożowe.
Środa 19.12.18
Śniadanie: herbata z cytryną, chleb z dżemem(1,5).
Obiad: potrawka meksykańska z bułką(1,2,3,5).
Podwieczorek: drożdżówka(5).
Czwartek 20.12.18
Śniadanie: kakao, rogal z masłem(1,5).
Obiad: rosół z makaronem, pieczeń, ziemniaki, kapusta czerwona(2,3,5), kompot.
Podwieczorek: owoce jabłko, kiwi(5).
Piątek 21.12.18
Śniadanie: herbata, kanapki z pastą z jaj(2,5,6).
Obiad: barszcz, paluch rybny, ziemniaki, kapusta z grzybami, makówka(1,3,5)kompot
Podwieczorek: actimel, wafel ryżowy(1,5).

  Istnieje możliwość zmiany jadłospisu w razie niedostępności danego produktu.

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);

musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2017/2018 bierzemy udział w programach unijnych realziowanych przez Agencję Rynku Rolnego:

  • Owoce i warzywa w szkole - dla klas I - V - Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym.
  • Mleko w szkole - dla klas I - V - Celem programu „Mleko w szkole” jest kształtowanie wśród dzieci i młodzieży dobrych nawyków żywieniowych poprzez promowanie spożycia mleka i przetworów mlecznych.

Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!

Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarządzenie w sprawie opłat za posiłki
Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!