Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla uczniów klas I - III - godz. 11:30
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • obiad dla uczniów klas IV - VI - godz. 12:35
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły.

JADŁOSPIS

Poniedziałek 25.11.19
Śniadanie: herbata z cytryną, kiełbasa na gorąco, chleb z masłem(1,4,5).
Obiad : żurek, kluski na parze z sosem truskawkowym(1,2,3,5), kompot.
Podwieczorek: kanapki z ogórkiem zielonym(1,5).
Wtorek 26.11.2019
Śniadanie: herbata owocowa, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad: rosół z makaronem, eskalopki, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej(2,3),kompot.
Podwieczorek: jabłko, mandarynka.
Środa 27.11.19
Śniadanie: herbata z cytryną, pieczywo mieszane z miodem(1,5).
Obiad: barszcz zabielany, makaron z kurczakiem z sosem beszamelowym(3,5).
Podwieczorek: rogal z masłem(1,5).
Czwartek 28.11.19
Śniadanie: kakao, bułka z serem(1,5).
Obiad: rosół z zacierką, gulasz z kaszą, ogórek(3,5),kompot.
Podwieczorek: kisiel ciasteczka zbożowe(5).
Piątek 29.11.2019
Śniadanie: herbata z cytryną, chleb z dżemem(1,5).
Obiad: krem dyniowy, paluszki rybne, ziemniaki, kalafior(1,2,3,5,6) kompot.
Podwieczorek: ciasto(2,5).
Poniedziałek 02.12.19
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z polędwicą sopocką(1,5).
Obiad: grochówka, ryż z jabłkami(1,3,5), kompot.
Podwieczorek: herbata, wek z pomidorem(1,5).
Wtorek: 03.12.19
Śniadanie herbata z cytryną, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad: rosół z makaronem, klops w sosie, ziemniaki, buraki(2,3,5)kompot.
Podwieczorek: banan, paluch kukurydziany.
Środa 04.12.19
Śniadanie: herbata z cytryną, pieczywo mieszane z serkiem „Almette” i szczypiorkiem(1,5).
Obiad: bogracz z bułką, mandarynka(2,5).
Podwieczorek: wek z dżemem(1,5).
Czwartek 05.12.19
Śniadanie: kawa zbożowa, rogal z masłem(1,5).
Obiad: rosół z lanym ciastem, kotlet w płatkach, ziemniaki, marchewka z groszkiem(3,2,5), kompot.
Podwieczorek: jogurt, biszkopt(1,5).
Piątek 06.12.2019
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z jajkiem(1,2,5)
Obiad: zupa pomidorowa, kotlet ziemniaczany z sosem pieczarkowym ,surówka z kapusty
kiszonej(1,2,5,)kompot, słodka niespodzianka.
Podwieczorek: drożdżówka(5).

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2017/2018 bierzemy udział w programach unijnych realziowanych przez Agencję Rynku Rolnego:

  • Owoce i warzywa w szkole - dla klas I - V - Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym.
  • Mleko w szkole - dla klas I - V - Celem programu „Mleko w szkole” jest kształtowanie wśród dzieci i młodzieży dobrych nawyków żywieniowych poprzez promowanie spożycia mleka i przetworów mlecznych.

Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!

Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarządzenie w sprawie opłat za posiłki
Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!