Stołówka
Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:
- śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
- obiad dla uczniów klas I - III - godz. 11:30
- obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
- obiad dla uczniów klas IV - VI - godz. 12:35
- podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00
Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły.
JADŁOSPIS
Poniedziałek 22.02.2021
Śniadanie: jajecznica, chleb z masłem(1,2,5), herbata
Obiad: kapuśniak, grysik z truskawkami(1,3,5), kompot
Podwieczorek: kanapki z szynką(1,5)
Wtorek 23.02.2021
Śniadanie: zupa mleczna, chleb z masłem(1,5) herbata
Obiad: rosół z makaronem, polędwiczki wieprzowe, ziemniaki, fasolka(3,5),kompot
Podwieczorek: banan, paluch kukurydziany
Środa 24.02.2021
Śniadanie: kanapki z twarożkiem(1,5), herbata
Obiad: potrawka meksykańska z bułką, mandarynka(5), kompot
Podwieczorek: strucla z masłem(1,5)
Czwartek 25.02.2021
Śniadanie: bułka z masłem,(1,5), kakao, papryka
Obiad: rosół z zacierką, kotlet w płatkach, ziemniaki, surówka z marchewki,(2,3,5), kompot
Podwieczorek: kisiel, ciasteczka zbożowe(5)
Piątek 26.02.2021
Śniadanie: chleb z dżemem(1,5) herbata
Obiad: zupa pomidorowa, jajko sadzone, ziemniaki, mizeria (1,2,3,5), kompot
Podwieczorek: rogal z masłem(1,5)
Poniedziałek 01.03.2021
Śniadanie: kiełbasa na gorąco, chleb z masłem(1,4,5), herbata
Obiad: grochówka, placki z sera(1,2,5), kompot
Podwieczorek: kanapki z rzodkiewką(1,5)
Wtorek: 02.03.2021
Śniadanie: zupa mleczna, chleb z masłem(1,5), herbata
Obiad: rosół z lanym ciastem, pieczeń wieprzowa, ziemniaki, kapusta czerwona(1,2,3,5), kompot
Podwieczorek: kiwi, jabłko
Środa 03.03.2021
Śniadanie: „szwedzki stół”: papryka, ogórek zielony, szczypiorek(1,5), herbata
Obiad: krupnik, kluski z mięsem w sosie pomidorowym(1,2,5), kompot
Podwieczorek: drożdżówka z posypką(5)
Czwartek 04.03.2021
Śniadanie: bułka z serem(1,5,), kawa zbożowa
Obiad: rosół z makaronem, pieczeń drobiowa, ziemniaki, marchewka mini(1,3,5), kompot
Podwieczorek: babeczki(2,5)
Piątek 05.03.2021
Śniadanie: kanapki z pastą z jaj(2,5), herbata
Obiad: zupa serowa, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej(1,2,5,6) kompot
Podwieczorek: wek z masłem, jabłko(1,5)
Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);
musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W roku szkolnym 2017/2018 bierzemy udział w programach unijnych realziowanych przez Agencję Rynku Rolnego:
- Owoce i warzywa w szkole - dla klas I - V - Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym.
- Mleko w szkole - dla klas I - V - Celem programu „Mleko w szkole” jest kształtowanie wśród dzieci i młodzieży dobrych nawyków żywieniowych poprzez promowanie spożycia mleka i przetworów mlecznych.
Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!
- Kanapki klasy III - 21.01.2016r.
- Warzywa i owoce wokół nas klasy I - 23.11.2015r.
- Zdrowo jem, jestem zdrów IIb - 27.10.2015r.
- Wiem, co jest zdrowe w IIa - 20.10.2015r.
- Motylki robią sok owocowo - warzywny - 08.10.2015r.
- Owocowy dzień w przedszkolu - dzień gruszki - 02.10.2015r.
- Owocowe szaszłyki w przedszkolu - 24.09.2015r.
- Klasa Ib piecze rogaliki drożdżowe - 15.05.2015r.
- Pieczenie rogalików w klasie Ia - 13.05.2015r.
- Wycieczka klasy II do Chlebowej chaty - 12.05.2015r.
- Przygotowujemy tradycyjne makówki pod kierunkiem Pani Sołtys - 9.12.2014r.
- Dzień zdrowego śniadania - 4.11.2014r.
- Wycieczka klasy II do gospodarstwa specjalizujacego sie w produkcji marchwi - 25.09.2014r.
- Pieczenie chleba w kalsie III - 24.09.2014r.
- Zdrowa sałatka jarzynowa klasy II - 22.09.2014r.
- Przedszkolaki robią sałatkę owocową
- Sałatki pierwszoklasistów
- Sałatki owocowe klasy II
- Klas III przygotowuje zdrowe sałatki
- Zdrowe przedszkole
- Poznajemy zdrowotne i lecznicze właściwości miodu
- Potrafimy upiec pyszne ciasteczka
- Odwiedzamy DANONE
- Świetnie gotujemy - sukces naszych uczennic w konkursie "Mała Chochla"
Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH