Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla uczniów klas I - III - godz. 11:30
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • obiad dla uczniów klas IV - VI - godz. 12:35
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły.

JADŁOSPIS

 Istnieje możliwość zmiany jadłospisu w razie niedostępności danego produktu.

 

Poniedziałek 18.06.18
Śniadanie: herbata, kanapki z szynką(1,5).
Obiad: grochówka, placki z sera, kompot (1,23).
Podwieczorek: wek z masłem, jabłko(1,5).
Wtorek 19.06.18
Śniadanie: herbata, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad: rosół z ryżem, kotlet w płatkach, ziemniaki, surówka z młodej kapusty,(2,3,5), kompot.
Podwieczorek: babka(2,5).
Środa 20.06.18
Śniadanie: herbata, kanapki z twarożkiem(1,5).
Obiad: potrawka meksykańska z bułką, herbata(5).
Podwieczorek: drożdżówka(5).
Czwartek 21.06.18
Śniadanie: kawa zbożowa, bułka maślana(1,5).
Obiad: rosół z makaronem, rolada, kluski śląskie, kapusta czerwona,(2,3,5), kompot.
Podwieczorek: banan, paluch kukurydziany.
Piątek 22.06.18
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z pastą z makreli(1,2,5,6).
Obiad: krem jarzynowy, grysik z truskawkami(1,3,5), kompot.
Podwieczorek: kanapki z ogórkiem zielonym(1,5).
Poniedziałek 25.06.18
Śniadanie: herbata, kanapki z serem(1,5).
Obiad: żurek, makaron z masłem(1,3,5), kompot.
Podwieczorek: bułka z dżemem(1,5).
Wtorek 26.06.18
Śniadanie: herbata, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad: rosół z zacierką, gulasz drobiowy, kasza, ogórek,(1,2,5), kompot.
Podwieczorek: kisiel, ciasteczka zbożowe.
Środa 27.06.18
Śniadanie: herbata, pieczywo mieszane z miodem(1,5).
Obiad: zupa ogórkowa, gołąbki w sosie pomidorowym(1,2,3,), kompot.
Podwieczorek: rogal z masłem(1,5).
Czwartek 28.06.18
Śniadanie: kakao, bułka z masłem(1,5).
Obiad: rosół z lanym ciastem, eskalopki, ziemniaki, surówka z marchewki(2,3), kompot.
Podwieczorek: jogurt z biszkoptem(1).
Piątek 29.06.18
Śniadanie: herbata, kanapki z jajkiem(1,2,5).
Obiad: zupa szpinakowa, kotlet ziemniaczany z sosem pieczarkowym, surówka(1,2,3,)kompot
Podwieczorek: bułka maślana, herbata(5).

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);
musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2017/2018 bierzemy udział w programach unijnych realziowanych przez Agencję Rynku Rolnego:

  • Owoce i warzywa w szkole - dla klas I - V - Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym.
  • Mleko w szkole - dla klas I - V - Celem programu „Mleko w szkole” jest kształtowanie wśród dzieci i młodzieży dobrych nawyków żywieniowych poprzez promowanie spożycia mleka i przetworów mlecznych.

Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!

Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarządzenie w sprawie opłat za posiłki
Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!