Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla uczniów klas I - III - godz. 11:30
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • obiad dla uczniów klas IV - VI - godz. 12:35
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły.

JADŁOSPIS

Poniedziałek 23.11.2020

Śniadanie: kanapki z szynką(1,5), herbata
Obiad: kapuśniak, grysik z truskawkami(1,3,5), kompot
Podwieczorek: wek z masłem, jabłko(1,5)
Wtorek 24.11.2020
Śniadanie: zupa mleczna, chleb z masłem(1,5) herbata
Obiad: rosół z ryżem, pieczeń drobiowa, ziemniaki, buraki(3,5)
Podwieczorek: galaretka, biszkopt
Środa 25.11.2020
Śniadanie: kanapki z pomidorem i szczypiorkiem(1,5), herbata
Obiad: barszcz zabielany, placki z sera(1,2,5), kompot
Podwieczorek: kanapki z szynką(1,5)
Czwartek 26.11.2020
Śniadanie: grahamka z serem,(1,5), kakao
Obiad: rosół z makaronem, kotlet, ziemniaki, surówka z pekińskiej(2,5), kompot
Podwieczorek: ciasto(2,5)
Piątek 27.11.2020
Śniadanie: kanapki z pastą z makreli(2,5,6) herbata
Obiad: zupa ogórkowa, ryż z jabłkami(1,3,5), kompot
Podwieczorek: wek z rzodkiewką(2,5)
Poniedziałek 30.11.2020
Śniadanie: jajecznica, chleb z masłem(1,2,5), herbata
Obiad: krupnik, makaron z kurczakiem i sosem beszamelowym(1,3,5), kompot
Podwieczorek: rogal z masłem(1,5)
Wtorek: 01.12.2020
Śniadanie: zupa mleczna, chleb z masłem(1,5), herbata
Obiad: rosół z zacierką, eskalopki, ziemniaki, marchewka z groszkiem(1,2,5), kompot
Podwieczorek: banan
Środa 02.12.2020
Śniadanie: „szwedzki stół”: biały ser, rzodkiewka, ogórek zielony, papryka, pieczywo(1,5), herbata
Obiad: krem z białych warzyw, kluski z mięsem w sosie pomidorowym(1,2,5), kompot
Podwieczorek: actimel, biszkopt(1,5)
Czwartek 03.12.2020
Śniadanie: strucla z masłem(1,5,), kawa zbożowa
Obiad: rosół z makaronem, klops w sosie, kapusta czerwona(1,2,5), kompot
Podwieczorek: kisiel, krakersy(5)
Piątek 04.12.2020
Śniadanie: kanapki z dżemem niskosłodzonym(1,5), herbata
Obiad: zupa pomidorowa, jajko sadzone, ziemniaki, mizeria(1,2,5) kompot
Podwieczorek: drożdżówka(5)

 

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);

musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

 

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);
musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2017/2018 bierzemy udział w programach unijnych realziowanych przez Agencję Rynku Rolnego:

  • Owoce i warzywa w szkole - dla klas I - V - Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym.
  • Mleko w szkole - dla klas I - V - Celem programu „Mleko w szkole” jest kształtowanie wśród dzieci i młodzieży dobrych nawyków żywieniowych poprzez promowanie spożycia mleka i przetworów mlecznych.

Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!

Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarządzenie w sprawie opłat za posiłki
Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!