Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla uczniów klas I - III - godz. 11:30
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • obiad dla uczniów klas IV - VI - godz. 12:35
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły.

JADŁOSPIS

Czwartek 02.01.2020
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z jajkiem(1,2,5).
Obiad: krem szpinakowy, makaron z masłem(3,5)kompot.
Podwieczorek: babka(2,5).
Piątek 03.01.2020
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z serkiem „Almette”(1,5).
Obiad: zupa pomidorowa, naleśniki z dżemem(1,2,3,5) kompot.
Podwieczorek: wek z ogórkiem zielonym(1,5).
Wtorek: 07.01.2020
Śniadanie herbata z cytryną, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad: rosół z zacierką, eskalopki, ziemniaki, surówka z marchewki(2,3,5)kompot.
Podwieczorek: galaretka, ciasteczka zbożowe(5).
Środa 08.01.2020
Śniadanie: herbata z cytryną, pieczywo mieszane z miodem(1,5).
Obiad: fasolka po bretońsku z bułką(5).
Podwieczorek: drożdżówka(5).
Czwartek 09.01.2020
Śniadanie: kakao, rogal z masłem(1,5).
Obiad: rosół z makaronem, pieczeń wieprzowa, ziemniaki, kapusta czerwona(3,5), kompot.
Podwieczorek: banan, paluch kukurydziany(5).
Piątek 10.01.2020
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z pastą z makreli(2,5,6)
Obiad: krem jarzynowy, placki z sera(1,2,5)kompot
Podwieczorek: wek z masłem, jabłko(1,5).

 

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3); musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2017/2018 bierzemy udział w programach unijnych realziowanych przez Agencję Rynku Rolnego:

  • Owoce i warzywa w szkole - dla klas I - V - Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym.
  • Mleko w szkole - dla klas I - V - Celem programu „Mleko w szkole” jest kształtowanie wśród dzieci i młodzieży dobrych nawyków żywieniowych poprzez promowanie spożycia mleka i przetworów mlecznych.

Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!

Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarządzenie w sprawie opłat za posiłki
Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!