Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla uczniów klas I - III - godz. 11:30
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • obiad dla uczniów klas IV - VI - godz. 12:35
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły.

JADŁOSPIS

Poniedziałek 25.03.19
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z szynką drobiową(1,5).
Obiad: kapuśniak, grysik z truskawkami(1,3,5), kompot.
Podwieczorek: kanapki z rzodkiewką(1,5).
Wtorek 26.03.19
Śniadanie: herbata owocowa, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad: rosół z makaronem, klops w sosie, ziemniaki, buraki(2,3,5), kompot.
Podwieczorek: kisiel z biszkoptem(5).
Środa 27.03.19
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki wiosenne, (sałata, pomidor, szczypiorek),(1,5).
Obiad: potrawka meksykańska z bułka, jabłko(5), kompot.
Podwieczorek: babka(2,5).
Czwartek 28.03.19
Śniadanie: kawa zbożowa, bułka z serem(1,5).
Obiad: rosół z zacierką, eskalopki, ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem(2,3,5), kompot.
Podwieczorek: banan, paluch kukurydziany.
Piątek 29.03.19
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z ogórkiem zielonym(1,5,).
Obiad: krem szpinakowy, paluszki rybne, ziemniaki, kalafior, marchewka mini(1,2,3,5,6), kompot.
Podwieczorek: drożdżówka(5).
Poniedziałek 01.04.19
Śniadanie: herbata z cytryną, bułka z dżemem(1,5).
Obiad: zupa ogórkowa, spaghetti z sosem mięsno - pomidorowym(1,3,5)kompot.
Podwieczorek: wek z masłem(1).
Wtorek 02.04.19
Śniadanie: herbata owocowa, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad: rosół z ryżem, gulasz z kluskami, kapusta czerwona(2,3,5), kompot.
Podwieczorek: kiwi, banan.
Środa 03.04.19
Śniadanie: herbata z cytryną, grahamka z miodem(1,5).
Obiad: zupa jarzynowa, makaron z masłem i serem(3,5), kompot.
Podwieczorek: kanapki z polędwicą sopocką(1,5).
Czwartek 04.04.19
Śniadanie: kakao, rogal z masłem(1,5).
Obiad: rosół z lanym ciastem, udko, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej(3,5), kompot.
Podwieczorek: actimel, ciasteczka zbożowe(1).
Piątek 05.04.19
Śniadanie: herbata, pieczywo mieszane z serkiem „Almette” i szczypiorkiem(1,5).
Obiad: zupa pomidorowa, jajko sadzone, ziemniaki, mizeria(1,2,3,5)kompot
Podwieczorek: bułka maślana(5).

   Istnieje możliwość zmiany jadłospisu w razie niedostępności danego produktu.

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);

musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2017/2018 bierzemy udział w programach unijnych realziowanych przez Agencję Rynku Rolnego:

  • Owoce i warzywa w szkole - dla klas I - V - Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym.
  • Mleko w szkole - dla klas I - V - Celem programu „Mleko w szkole” jest kształtowanie wśród dzieci i młodzieży dobrych nawyków żywieniowych poprzez promowanie spożycia mleka i przetworów mlecznych.

Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!

Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarządzenie w sprawie opłat za posiłki
Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!