Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla uczniów klas I - III - godz. 11:30
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • obiad dla uczniów klas IV - VI - godz. 12:35
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły.

JADŁOSPIS

Poniedziałek 22.02.2021
Śniadanie: jajecznica, chleb z masłem(1,2,5), herbata
Obiad: kapuśniak, grysik z truskawkami(1,3,5), kompot
Podwieczorek: kanapki z szynką(1,5)
Wtorek 23.02.2021
Śniadanie: zupa mleczna, chleb z masłem(1,5) herbata
Obiad: rosół z makaronem, polędwiczki wieprzowe, ziemniaki, fasolka(3,5),kompot
Podwieczorek: banan, paluch kukurydziany
Środa 24.02.2021
Śniadanie: kanapki z twarożkiem(1,5), herbata
Obiad: potrawka meksykańska z bułką, mandarynka(5), kompot
Podwieczorek: strucla z masłem(1,5)
Czwartek 25.02.2021
Śniadanie: bułka z masłem,(1,5), kakao, papryka
Obiad: rosół z zacierką, kotlet w płatkach, ziemniaki, surówka z marchewki,(2,3,5), kompot
Podwieczorek: kisiel, ciasteczka zbożowe(5)
Piątek 26.02.2021
Śniadanie: chleb z dżemem(1,5) herbata
Obiad: zupa pomidorowa, jajko sadzone, ziemniaki, mizeria (1,2,3,5), kompot
Podwieczorek: rogal z masłem(1,5)
Poniedziałek 01.03.2021
Śniadanie: kiełbasa na gorąco, chleb z masłem(1,4,5), herbata
Obiad: grochówka, placki z sera(1,2,5), kompot
Podwieczorek: kanapki z rzodkiewką(1,5)
Wtorek: 02.03.2021
Śniadanie: zupa mleczna, chleb z masłem(1,5), herbata
Obiad: rosół z lanym ciastem, pieczeń wieprzowa, ziemniaki, kapusta czerwona(1,2,3,5), kompot
Podwieczorek: kiwi, jabłko
Środa 03.03.2021
Śniadanie: „szwedzki stół”: papryka, ogórek zielony, szczypiorek(1,5), herbata
Obiad: krupnik, kluski z mięsem w sosie pomidorowym(1,2,5), kompot
Podwieczorek: drożdżówka z posypką(5)
Czwartek 04.03.2021
Śniadanie: bułka z serem(1,5,), kawa zbożowa
Obiad: rosół z makaronem, pieczeń drobiowa, ziemniaki, marchewka mini(1,3,5), kompot
Podwieczorek: babeczki(2,5)
Piątek 05.03.2021
Śniadanie: kanapki z pastą z jaj(2,5), herbata
Obiad: zupa serowa, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej(1,2,5,6) kompot
Podwieczorek: wek z masłem, jabłko(1,5)

 

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);

musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

   -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2017/2018 bierzemy udział w programach unijnych realziowanych przez Agencję Rynku Rolnego:

  • Owoce i warzywa w szkole - dla klas I - V - Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym.
  • Mleko w szkole - dla klas I - V - Celem programu „Mleko w szkole” jest kształtowanie wśród dzieci i młodzieży dobrych nawyków żywieniowych poprzez promowanie spożycia mleka i przetworów mlecznych.

Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!

Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarządzenie w sprawie opłat za posiłki
Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!