Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla uczniów klas I - III - godz. 11:30
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • obiad dla uczniów klas IV - VI - godz. 12:35
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły.

JADŁOSPIS

Poniedziałek 09.03.2020
Śniadanie: kanapki z polędwicą drobiową, herbata, kiwi (1,5).
Obiad: grochówka, racuchy z sosem jogurtowo-truskawkowym (1,2,3,5), kompot.
Podwieczorek: chleb z pomidorem i szczypiorkiem (1,5)
Wtorek 10.03.2020
Śniadanie: zupa mleczna, chleb z masłem (1,5), marchewka, herbata.
Obiad : rosół z zacierką, pieczeń drobiowa, ziemniaki, biała kapusta (3,5), kompot.
Podwieczorek: mus Kubuś, herbatniki (5).
Środa 11.03.2020
Śniadanie: kanapki z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata (1,5).
Obiad: krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym, kluski z mięsem i sosem pomidorowym (2,3,5) kompot.
Podwieczorek: jogurt, ciastko Belvita 7 zbóż (5).
Czwartek 12.03.2020
Śniadanie: kanapki z ogórkiem zielonym i pomidorki (1,5) kawa zbożowa.
Obiad: rosół z makaronem, bitki z indyka z ziemniakami i kalafiorem (3,5),kompot.
Podwieczorek: mandarynka, winogrono, ciasteczka zbożowe (5)
Piątek 13.03.2020
Śniadanie: kanapki z jajkiem i sałatą zieloną (2,5), herbata.
Obiad: zupa ogórkowa, placki ziemniaczane ze śmietaną (1,2), gruszka.
Podwieczorek: drożdżówka z budyniem (5).
Poniedziałek 16.03.2020
Śniadanie: herbata, kanapki z szynką konserwową i z serem (1,4,5).
Obiad: zupa fasolowa, grysik z truskawkami (1,3,5), kompot.
Podwieczorek: wek z masłem(1), jabłko.
Wtorek: 17.03.2020
Śniadanie: herbata, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad: rosół z ryżem, kotlet w płatkach, kapusta pekińska, ziemniaki, (2,3,5), kompot.
Podwieczorek: ciasto z galaretką
Środa 18.03.2020
Śniadanie: herbata, pasta z białego sera z rzodkiewką i szczypiorkiem (1,5).
Obiad: bogracz z kluseczkami i bułką (2,5),kompot, jogurt.
Podwieczorek: kisiel pomarańczowy, paluch kukurydziany (5).
Czwartek 19.03.2020
Śniadanie: kawa zbożowa, bułka z dżemem(1,5).
Obiad: rosół z makaronem, kotlet mielony z kurczaka, ziemniaki, mizeria (1,2,3,5) kompot.
Podwieczorek: banan, herbatniki BEBE (5).
Piątek 20.03.2020
Śniadanie: kanapki wiosenne z sałatą, szczypiorkiem, pomidorem i rzodkiewską, herbata (1,5).
Obiad: zupa serowa, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej i marchewki, ziemniaki  (1,2,3,5,6) kompot.
Podwieczorek: rogal z czekoladą (1,5).

 

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3); musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2017/2018 bierzemy udział w programach unijnych realziowanych przez Agencję Rynku Rolnego:

  • Owoce i warzywa w szkole - dla klas I - V - Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym.
  • Mleko w szkole - dla klas I - V - Celem programu „Mleko w szkole” jest kształtowanie wśród dzieci i młodzieży dobrych nawyków żywieniowych poprzez promowanie spożycia mleka i przetworów mlecznych.

Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!

Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarządzenie w sprawie opłat za posiłki
Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!