Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla uczniów klas I - III - godz. 11:30
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • obiad dla uczniów klas IV - VI - godz. 12:35
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły.

JADŁOSPIS

 Istnieje możliwość zmiany jadłospisu w razie niedostępności danego produktu.

Poniedziałek 23.04.18
Śniadanie: herbata, kanapki z szynką i pomidorem(5).
Obiad: kapuśniak, makaron z serem, kompot (1,3,5).
Podwieczorek: wek z masłem, jabłko(1,5).
Wtorek 24.04.18
Śniadanie: herbata, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad: rosół z zacierką, kotlet w płatkach, ziemniaki, surówka z młodej kapusty, ziemniaki, kompot (2,3,5).
Podwieczorek: banan.
Środa 25.04.18
Śniadanie: herbata, kanapki wiosenne(5).
Obiad: potrawka meksykańska, bułka, kompot, jabłko (5).
Podwieczorek: babka(2,5).
Czwartek 26.04.18
Śniadanie: kawa zbożowa, bułka z dżemem(1,5).
Obiad: rosół z makaronem, pieczeń wieprzowa, ziemniaki, czerwona kapusta, (3,5), kompot.
Podwieczorek: kisiel z ciasteczkami.
Piątek 27.04.18
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z jajkiem(1,2,5).
Obiad: zupa ogórkowa, grysik z truskawkami (3,5), kompot.
Podwieczorek: drożdżówka (5).
Poniedziałek 30.04.18
Śniadanie: herbata, kanapki z ogórkiem zielonym(5).
Obiad: zupa pomidorowa, racuchy z jabłkami (1,3,5), kompot.
Podwieczorek: rogal z masłem(5).
Środa 02.05.18
Śniadanie: herbata, bułka maślana (5).
Obiad: rosół z lanym ciastem, gulasz z kluskami, buraczki (1,3,5), kompot.
Podwieczorek: galaretka z biszkoptem.
Piątek 04.05.18
Śniadanie: herbata, kanapki z serem i ogórkiem. (1,5).
Obiad: krem brokułowy, kopytka z masłem (1,3,5), kompot
Podwieczorek: bułka z dżemem(5).

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);

musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

 

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2017/2018 bierzemy udział w programach unijnych realziowanych przez Agencję Rynku Rolnego:

  • Owoce i warzywa w szkole - dla klas I - V - Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym.
  • Mleko w szkole - dla klas I - V - Celem programu „Mleko w szkole” jest kształtowanie wśród dzieci i młodzieży dobrych nawyków żywieniowych poprzez promowanie spożycia mleka i przetworów mlecznych.

Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!

Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarządzenie w sprawie opłat za posiłki
Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!