Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla uczniów klas I - III - godz. 11:30
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • obiad dla uczniów klas IV - VI - godz. 12:35
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły.

JADŁOSPIS

Piątek 10.09.2021

Śniadanie: bułka z dżemem niskosłodzonym(1,5), herbata
Obiad: zupa pomidorowa, jajko sadzone, ziemniaki, mizeria(1,2,3,5), kompot
Podwieczorek: jabłko, brzoskwinia

Poniedziałek 13.09.2021
Śniadanie: kiełbasa na gorąco, chleb z masłem, marchewka(1,4,5),herbata
Obiad :krem jarzynowy, grysik z sosem truskawkowym(1,3,5), kompot
Podwieczorek: kanapki z serkiem „Almette „ i szczypiorkiem(1,5)

Wtorek 14.09.2021
Śniadanie: zupa mleczna, chleb z masłem, jabłko(1,5) herbata
Obiad: gulasz drobiowy z bułką, brzoskwinia(2,3,5),kompot
Podwieczorek: galaretka, paluch kukurydziany

Środa 15.09.2021
Śniadanie: szwedzki stół: jajko, ogórek zielony, pomidor(1,2,5), herbata
Obiad: krupnik, kluski z mięsem w sosie pomidorowym(1,2,5), kompot
Podwieczorek: mus jabłkowy, biszkopt(5)

Czwartek 16.09.2021
Śniadanie: bułka z masłem i serem, maliny(1,5), kakao
Obiad: rosół z zacierką, klops w sosie, ziemniaki, buraki(2,3,5), kompot
Podwieczorek: koktajl bananowy(1)

Piątek 17.09.2021
Śniadanie: kanapki z pastą z makreli, papryka(1,2,5,6), herbata
Obiad: zupa fasolowa, naleśniki z dżemem niskosłodzonym(1,2,3,5), kompot
Podwieczorek: kanapki z rzodkiewką(2,5)

Poniedziałek 20.09.2021
Śniadanie: jajecznica, chleb z masłem(2,5), herbata
Obiad: zupa ogórkowa, makaron z sosem beszamelowym i kurczakiem, arbuz(1,5), kompot
Podwieczorek: wek z masłem, jabłko(1,5)

Wtorek 21.09.2021
Śniadanie: zupa mleczna, chleb z masłem, jabłko(1,5), herbata
Obiad: rosół z lanym ciastem, pieczeń wieprzowa, kasza jęczmienna, ogórek(2,3,5), kompot
Podwieczorek: banan, ciasteczka be - be(5)

Środa 22.09.2021
Śniadanie: szwedzki stół: szynka, ogórek kiszony, szczypiorek(1,5), herbata
Obiad: żurek, kluski na parze z sosem jagodowym(1,2,3,5), kompot
Podwieczorek: jogurt, herbatniki(5)

Czwartek 23.09.2021
Śniadanie: grahamka z masłem i miodem(1,5), kawa zbożowa
Obiad: rosół z makaronem, udko, ziemniaki, marchewka z groszkiem(3,5), kompot
Podwieczorek: babka(2,5)

Piątek 24.09.2021
Śniadanie: kanapki z pastą z jaj(2,5), herbata
Obiad: zupa serowa, paluszki rybne, ziemniaki, kapusta kiszona(1,2,3,5,6), kompot
Podwieczorek: wek z dżemem niskosłodzonym(2,5)

 

 Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);

musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

   -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2017/2018 bierzemy udział w programach unijnych realziowanych przez Agencję Rynku Rolnego:

  • Owoce i warzywa w szkole - dla klas I - V - Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym.
  • Mleko w szkole - dla klas I - V - Celem programu „Mleko w szkole” jest kształtowanie wśród dzieci i młodzieży dobrych nawyków żywieniowych poprzez promowanie spożycia mleka i przetworów mlecznych.

Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!

Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarządzenie w sprawie opłat za posiłki
Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!