Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla uczniów klas I - III - godz. 11:30
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • obiad dla uczniów klas IV - VI - godz. 12:35
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły.

JADŁOSPIS

Poniedziałek 14.10.19
Śniadanie: herbata z cytryną, kiełbasa na gorąco, chleb z masłem(1,4,5).
Obiad: grochówka, ryż z jabłkami(1,2,5), kompot.
Podwieczorek: kanapki z ogórkiem zielonym(1,5).
Wtorek 15.10.19
Śniadanie: herbata owocowa, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad : rosół z makaronem, gulasz z kluskami, kapusta czerwona(2,3,5), kompot.
Podwieczorek: jabłko, gruszka.
Środa 16.10.19
Śniadanie: herbata z cytryną, pieczywo mieszane z twarożkiem(1,5).
Obiad: potrawka meksykańska z bułką, jogurt(3,5).
Podwieczorek: babka(2,5).
Czwartek 17.10.19
Śniadanie: kawa zbożowa, bułka zapiekana z serem(1,5).
Obiad: rosół z ryżem, ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, kapusta zasmażana(2,3,5),kompot.
Podwieczorek: wek z pomidorem(1,5).
Piątek 18.10.19
Śniadanie: herbata z cytryną, chleb z dżemem,(2,5).
Obiad: zupa pomidorowa, ziemniaki, jajko sadzone, mizeria(2,3,5),kompot.
Podwieczorek: drożdżówka(5).
Poniedziałek 21.10.19
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z szynką(1,5).
Obiad: żur, kluski na parze z sosem truskawkowym(1,2,3,5), kompot.
Podwieczorek: herbata, wek z masłem, jabłko(1,5).
Wtorek: 22.10.19
Śniadanie herbata z cytryną, zupa mleczna, chleb z masłem(1,5).
Obiad: rosół z zacierką, ziemniaki, klops w sosie, buraki(2,3,5)kompot.
Podwieczorek: galaretka, paluch kukurydziany(5).
Środa 23.10.19
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z serkiem „Almette” i szczypiorkiem(1,5).
Obiad: barszcz zabielany, placki z sera, jabłko(1,2,3,5),kompot.
Podwieczorek: rogal z masłem(1,5).
Czwartek 24.10.19
Śniadanie: kakao, bułka maślana(1,5).
Obiad: rosół z lanym ciastem, ziemniaki, pieczen drobiowa, kapusta biała(2,3,5), kompot.
Podwieczorek: banan, ciasteczka zbożowe(5).
Piątek 25.10.2019
Śniadanie: herbata z cytryną, kanapki z pastą z jaj(1,2,5)
Obiad: krem szpinakowy, ziemniaki, paluszki rybne, fasola(1,2,3,5,6)kompot.
Podwieczorek: jogurt, biszkopt(1,5).

 

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2017/2018 bierzemy udział w programach unijnych realziowanych przez Agencję Rynku Rolnego:

  • Owoce i warzywa w szkole - dla klas I - V - Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym.
  • Mleko w szkole - dla klas I - V - Celem programu „Mleko w szkole” jest kształtowanie wśród dzieci i młodzieży dobrych nawyków żywieniowych poprzez promowanie spożycia mleka i przetworów mlecznych.

Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!

Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarządzenie w sprawie opłat za posiłki
Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!