Stołówka

Stołówka mieści się na parterze szkoły. Jest miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię.
Godziny wydawania posiłków wyznacza dyrektor:

  • śniadanie dla przedszkolaków - godz.9:00
  • obiad dla uczniów klas I - III - godz. 11:30
  • obiad dla przedszkolaków - godz. 12:00
  • obiad dla uczniów klas IV - VI - godz. 12:35
  • podwieczorek dla przedszkolaków - godz. 14:00

Aktualny jadłospis wywiesza się również w miejscu widocznym i ogólnodostępnym na parterze szkoły.

JADŁOSPIS

Poniedziałek 21.09.2020
Śniadanie: kiełbasa na gorąco, chleb z masłem(1,4,5), herbata
Obiad: kapuśniak, placki z sera(1,2,3,5), kompot
Podwieczorek: wek z rzodkiewką(1,5)
Wtorek 22.09.2020
Śniadanie: zupa mleczna, chleb z masłem(1,5) herbata
Obiad: gulasz z kaszą, ogórek(5) kompot
Podwieczorek: babka(2,5)
Środa 23.09.2020
Śniadanie: pieczywo mieszane z twarożkiem(1,5), herbata
Obiad: krem z zielonego groszku, kopytka z masłem(2,3,5), kompot
Podwieczorek: rogal z czekoladą(5)
Czwartek 24.09.2020
Śniadanie: bułka maślana, (1,5), kakao
Obiad: rosół z makaronem, pieczeń drobiowa, ziemniaki, kapusta czerwona(2,3,5), kompot
Podwieczorek: banan, paluch kukurydziany
Piątek 25.09.2020
Śniadanie: kanapki z pastą z makreli(2,5,6), herbata
Obiad: zupa ogórkowa, ryż z jabłkami(1,3,5), kompot
Podwieczorek: drożdżówka(5)
Poniedziałek 28.09.2020
Śniadanie: kanapki z serem i rzodkiewką(1,5), herbata
Obiad: spaghetti z sosem mięsno - pomidorowym(3,5), kompot
Podwieczorek: wek z masłem, jabłko(1,5)
Wtorek: 29.09.2020
Śniadanie: zupa mleczna, chleb z masłem(1,5), herbata
Obiad: rosół z zacierką, klops w sosie, ziemniaki, buraki(2,3,5), kompot
Podwieczorek: galaretka z biszkoptem(5)
Środa 30.09.2020
Śniadanie: kanapki z „Almette” i szczypiorkiem(1,5) herbata
Obiad: zupa pomidorowa, placki ziemniaczane ze śmietaną(1,2,5), herbata
Podwieczorek: chleb z dżemem(1,5)
Czwartek 01.10.2020
Śniadanie: grahamka z serem (1,5), kawa zbożowa
Obiad: potrawka meksykańska z bułką(5), kompot
Podwieczorek: budyń waniliowy, herbatniki(1,5)
Piątek 02.10.2020
Śniadanie: kanapki z pomidorem(1,5,), herbata
Obiad: jajko sadzone, ziemniaki, mizeria(1,2,5), kompot
Podwieczorek: rogal z masłem(1,5)

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);
musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

 

Składniki alergizujące: mleko /białko mleka(1)/; jaja/białko jaja kurzego(2); seler(3);
musztarda /gorczyca(4)/; pieczywo, makaron, kasze /gluten(5)/; ryby(6); orzechy(7)

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W roku szkolnym 2017/2018 bierzemy udział w programach unijnych realziowanych przez Agencję Rynku Rolnego:

  • Owoce i warzywa w szkole - dla klas I - V - Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym.
  • Mleko w szkole - dla klas I - V - Celem programu „Mleko w szkole” jest kształtowanie wśród dzieci i młodzieży dobrych nawyków żywieniowych poprzez promowanie spożycia mleka i przetworów mlecznych.

Zdrowo się odżywiamy! Uczymy się gotować!

Braliśmy udział w KAMPANII "ZDROWIE JEST SMACZNE"
PROMUJACEJ ZDROWE ŻYWIENIE WŚRÓD DZIECI W PSZCZYŃSKICH SZKOŁACH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarządzenie w sprawie opłat za posiłki
Współpracujemy
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!